В 70 км від Петербурга горить порт Усть-Луга – його атакували безпілотники (ВІДЕО)


05:2521.01.2024

Сьогодні вночі розгорілася пожежа на території терміналу компанії “Новатек” в порту Усть-Луга Ленінградської області.

Інформацію про пожежу підтвердив губернатор Ленобласті Олександр Дрозденко. За його словами, постраждалих немає, персонал порту було евакуйовано. У Кінгісеппському районі Ленобласті введено режим підвищеної готовності.
За даними “Фонтанки”, сили ППО незадовго до пожежі в Усть-Лузі засікли два БПЛА, що летять у бік Петербурга. Під час підльоту до міста вони змінили курс і пішли в бік Кінгісеппського району Ленобласті. Близько 3.20 атакували газосховище “Новатек”.

Усть-Луга – морський торговельний порт (МТП) на північному заході Росії, в Кінгісеппському районі Ленінградської області, в Лузькій губі Фінської затоки Балтійського моря поблизу селища Усть-Луга. Почав роботу в 2001 року до початку 2020-х став найбільшим портом на Балтиці (і другим за величиною в Росії).
Лузька губа розташована за 70 км від кордону Санкт-Петербурга.

В порту також є вугільний термінал, комплекс перевантаження технічної сірки, комплексу наливних вантажів.

Компанія “Новатек” є одним із найбільших виробників зрідженого природного газу (ЗПГ) у світі. Володіє та експлуатує два заводи з виробництва ЗПГ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі: “Ямал СПГ” та “Арктик СПГ-2”.

Має доведені запаси газу в розмірі 1,7 трлн кубометрів, що становить близько 10% світових запасів.

Також займається переробкою та реалізацією рідких вуглеводнів, володіє та експлуатує завод з переробки газового конденсату у місті Торжок Тверської області – “Нортгаз”.

“Новатек” забезпечує значну частку видобутку природного газу в Росії і є одним із найбільших експортерів російського ЗПГ.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube