КМУ відкликав свій законопроект про мобілізацію – Умєров каже, у Міноборони вже є нова редакція


19:4011.01.2024

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 11 січня, на закритій нараді з військовим командуванням і засіданні Погоджувальної ради в закритому режимі було прийнято рішення, що законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання КМУ.

Сьогодні ж на позачерговому засіданні Уряд підтримав протокольне рішення, ініційоване Міноборони, “Про відкликання внесеного до Верховної Ради проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової службиˮ.

Про це повідомили в КМУ, передає Інше ТВ.

«Після доопрацювання Міністерством оборони відповідний проект Закону буде повторно винесений на розгляд Кабінету Міністрів», – йдеться в повідомленні Уряду.

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що у Міноборони вже є нова редакція законопроекту про мобілізацію.

«Наші воїни потребують ротацій та відпусток. Наші воїни потребують можливості відновитися. Наші воїни мають право знати, що їх чекає, та планувати власне життя. Законопроєктом про мобілізацію планується встановити чіткий термін служби по мобілізації – і це потрібно кожному воїну.

Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроекту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Готові виносити його на погодження Уряду в найближчий час», – йдеться в повідомленні Умєрова.

За інформацією Міністра оборони, над мобілізаційним законопроєктом працювали пів року в робочій групі — представники всіх без винятку фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств та відомств.

«Після реєстрації законопроекту у парламенті ми разом з командою Міноборони, Головнокомандувачем Залужним, Начальником Генштабу Шапталою брали участь в обговореннях та закритих нарадах. Пояснювали необхідність цього рішення. Почули та врахували всі застереження.

Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо.

Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно.

Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно.

Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни», – зауважив Міністр оборони.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube