Законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання КМУ – Арахамія


13:4211.01.2024

Сьогодні, 11 січня, відбулися закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, на яких основним питанням був законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Участь в засіданнях взяли Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, Міністр оборони України Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова фракції «Слуга народу» в парламенті Давид Арахамія, передає Інше ТВ.

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

За результатами наради, законопроект повертається ініціатору (на розгляд Верховної Ради його вносив КМУ – прим.Інше ТВ). Одночасно передаємо пропозиції, напрацьовані на комітеті та у робочих групах», – йдеться в повідомленні Арахамії.

Як повідомляло Інше ТВ, Європейська бізнес асоціація закликала доопрацювати законопроєкт про мобілізацію



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube