Україна вперше замовила виробництво вітчизняної турелі ШаБля. Що це і для чого (ФОТО)


20:4109.01.2024

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі вітчизняного виробництва, повідомив віцепрем’єр з інновацій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Технологічно посилюємо армію з Brave1 — держава вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля.

ШаБля — це куленепробивна автоматизована система під кулемети, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога. Саме завдяки дистанційній роботі турель зберігає життя та здоровʼя кулеметників. ШаБля — це інновація і приклад зброї сучасної війни. Розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава.

Україна вперше замовила виробництво вітчизняної турелі ШаБля. Що це і для чого (ФОТО) 1
Україна вперше замовила виробництво вітчизняної турелі ШаБля. Що це і для чого (ФОТО) 3

Наша задача — допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний звʼязок і цих інновацій більшало.

Ми повинні сіяти стартапи і давати молодим підприємцям створювати проєкти, які змінюють ситуацію на полі бою. Технології допомагають зберігати життя нашим воїнам і бути ефективними.

Якщо у вас є розробка, яка може змінити ситуацію на полі бою, долучайтесь до Brave1 (https://brave1.gov.ua/) і отримуйте грант. Десятки проєктів кластеру вже отримали державні контракти і, можливо, ваш наступний. Наближчайте перемогу власноруч”, – наголосив Федоров.

Нагадаємо: Відбулось чергове тестування робота для військових, а дрон для фронту тепер може зібрати кожний, – Федоров (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube