“Пі**** повинні сісти у в’язницю”, – сербські найманці проти України скаржаться на приниження від російських військових (ВІДЕО)


11:4109.01.2024

Сербський найманець Деян Берич, який воював на боці самопроголошеної ДНР і став довіреною особою Володимира Путіна на виборах президента 2024 року, записав звернення зі скаргою на командування 119-го парашутно-десантного полку, у складі якого його співвітчизники воюють проти України. На ролик звернула увагу “Русская служба Би-би-си”, пише російська Медіазона.

В опублікованому у “ВКонтакте” 11-хвилинному відео Берич у футболці “Команда Путіна” каже, що “командування 119-го полку – це ОЗГ” і називає їх “одним відсотком підорасів у російській армії”, які повинні “реально сісти у в’язницю”.

Російська База виклала фрагмент цього звернення.

За словами найманця, ставлення до сербів у полку від початку було поганим: їх не забезпечували необхідною амуніцією, технікою, квадрокоптерами і навіть водою. Крім того, як стверджує Берич, командири називали його співвітчизників “циганами” і говорили, що не розуміють, навіщо вони приїхали на війну.

У відео, яке, як сподівається найманець, побачить Путін, він скаржиться, що перед Новим роком сербів відправили штурмувати українські позиції, видавши їм по 2-3 автоматних магазини. Іншу зброю військові мали “захопити в бою”. Іноземні найманці відмовилися воювати в таких умовах і попросили перевести їх у чеченський полк “Ахмат”.

Після цього, як стверджує Берич, командири 119-го полку назвали сербів дезертирами і військовими злочинцями, вигнали їх із землянок, змусивши кілька днів жити на морозі. Потім представники військової поліції намагалися змусити найманців підписати зізнання у шпигунстві. При цьому, за словами довіреної особи Путіна, іноземців “прикладами били” і розбили деяким голови.

У своєму зверненні Берич кілька разів повторив, що його “посадять за дискредитацію армії”, а саме відео використовуватимуть “вороги”.

Восени Російська служба “Бі-бі-сі” розповідала, що Деян Берич і Давор Савініч, які воювали на боці самопроголошеної ДНР із 2014 року, займаються вербуванням сербів у російську армію.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube