“З нетерпінням чекаю”. Байден і Сі Цзіньпін обмінялись вітальними листами


10:5601.01.2024

1 січня 2024 року Голова КНР Сі Цзіньпін і Президент США Джо Байден обмінялися вітальними листами з нагоди 45-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Про це повідомляє міністерство закордонних справ Китаю.

У вітальному листі Сі Цзіньпін зазначив, що встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і США є великою подією в історії відносин між двома країнами і в історії міжнародних відносин. За останні 45 років китайсько-американські відносини витримали шторми і в цілому просунулися вперед, що не тільки підвищило добробут двох народів, а й сприяло миру, стабільності і процвітанню світу. Історія повністю довела і буде продовжувати повністю доводити, що дотримання взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідного співробітництва є правильним шляхом для двох великих держав Китаю і США, щоб уживатися один з одним, і повинно бути напрямком спільних зусиль Китаю і США в нову епоху.

Сі зазначив, що моя зустріч з президентом Байденом у Сан-Франциско відкрила орієнтоване на майбутнє “Бачення Сан-Франциско”, яке вказує напрямок розвитку китайсько-американських відносин. Обидві сторони повинні сумлінно реалізовувати важливий консенсус і досягнення, досягнуті главами двох держав, і вживати практичних заходів для сприяння стабільному, здоровому і стійкому розвитку китайсько-американських відносин.

Сі підкреслив, що я готовий працювати з президентом Байденом, щоб продовжувати керувати і направляти китайсько-американські відносини на благо Китаю і США і двох народів, а також просувати справу миру і розвитку в усьому світі.

У своєму вітальному листі Байден зазначив, що з моменту встановлення дипломатичних відносин у 1979 році зв’язки між США і Китаєм сприяли процвітанню і можливостям для Сполучених Штатів, Китаю і всього світу. Я відданий відповідальному управлінню цими важливими відносинами. Я з нетерпінням чекаю на розвиток прогресу, досягнутого нашими попередниками, а також наших численних зустрічей і дискусій для подальшого просування американо-китайських відносин.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube