Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО)


18:0218.12.2023

Сьогодні, 18 грудня 2023 року, в передріздвяний тиждень року, що минає, до головного аеропорту Нідерландів Схіпол (Амстердам), розташованого за 45 км від Гааги (штаб-квартира Міжнародного Кримінального Суду), рейсом KL 598 із Кейптауна (ПАР) прилетів офіцер військової розвідки (ГРУ) Міноборони РФ Ігор Саліков, екс-начальник 4 відділу Управління спец.операцій т. зв. “Генпрокуратури ДНР”, який брав участь у бойових діях і спец. операціях ЦСН ФСБ і ГУ ГШ Міноборони РФ на території Сходу України у 2014-2015 роках. У 2017 році він був старшим інструктором “ПВК Вагнер” у Сирії та в лютому 2022 року командував одним із підрозділів “ПВК Редут” Міністерства оборони РФ під час вторгнення в Україну під час повномасштабної війни.

Про це повідомив засновник Gulagu net Володимир Осєчкін.

За тиждень до прильоту Ігор написав явку з повинною від 10 грудня 2023 року на ім’я прокурора МКС Каріма Хана і голови МКС Петра Гофманського, яку передав до Gulagu net для доправлення в Гаагу.

Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО) 1
Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО) 7
Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО) 3
Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО) 8
Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО) 5
Офіцер ГРУ втік в Амстердам, щоб дати свідчення в Гаазі про війну (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО) 9

13 грудня засновник Gulagu net Володимир Осечкін прилетів до Амстердама і зареєстрував у системі документообігу МКС заяву на 3 аркушах явки з повинною Салікова І.Р., а також його фото з написом “НІ ВІЙНІ!” і додатковими матеріалами, а також від себе звернувся до керівництва МКС із клопотанням про забезпечення заходів безпеки Ігорю Салікову – важливому свідку, який з літа 2023 року через відеоконференцзв’язок давав покази прокурорам Офісу генерального прокурора України та чекав на запрошення на допит до слідчих OTP ICC (МКС).

З огляду на зростаючі ризики для Ігоря і його сім’ї, після початку “полювання на нього” з боку російських спецслужб і навислої загрози позасудової розправи, він ухвалив рішення прилетіти самостійно в Гаагу/Нідерланди і запросити політичний притулок від можливої розправи і переслідування, але не імунітет від кримінального переслідування з боку МКС. У цій частині Ігор Саліков хоче і готовий понести відповідальність за співучасть в агресії проти України і глибоко кається в тому, що брав у цьому участь.

Ось що він розповів Володимиру Осєчкіну.

Після евакуації з Росії за останні 6 місяців Ігор Саліков написав книжку “НІ ВІЙНІ!” про події 2014-2015 і 2022 років і зараз пише другу книжку “Вагнер: Армія Кремля”, щоб простими словами розповісти світові про те, що сталося, і допомогти спільними зусиллями припинити війну. Ігор має намір вести стрім на каналі Gulagu net і звертатися до таких самих, як він, військових і спецслужбістів, щоб зупинити їх і припинити це винищення українців і росіян на догоду диктатору Путіну.

– З Ігорем можна погоджуватися чи навпаки, але заперечувати його мужність і рішучість точно ніхто не може. Він першим із російських військових сам прибув до Гааги і готовий відповідати за скоєне ним, допомагаючи міжнародному розслідуванню і правосуддю, – вважає Володимир Осєчкін.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube