Зеленський в Аргентині зустрівся з президентом і діаспорою, а сьогодні – в Вашінгтоні (ФОТО, ВІДЕО)


05:5311.12.2023

Президент України Володимир Зеленський 11 грудня розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Глава Української держави зустрінеться з Президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів.

Як йдеться на офіційному сайті президента, він “фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації”.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

А в Аргентині Володимир Зеленський провів зустріч з новообраним президентом і поспілкувався з українцями, які живуть в Аргентині.

“Зустрівся з Хав’єром Мілеєм та привітав його з офіційним вступом на посаду Президента Аргентини. Сьогодні на площах і вулицях Буенос-Айреса дуже часто звучало слово «свобода» – libertad. І це поєднує нас – Україну та Аргентину. Ми справді цінуємо свободу, ми справді її захищаємо й ми справді готові зміцнювати свободу разом”.

Згадав Зеленський і коротку зустріч з Орбаном.

“На полях інавгурації говорив з прем’єр-міністром Угорщини Орбаном максимально відверто. І зрозуміло, що про наші європейські справи”.

Зеленський в Аргентині зустрівся з президентом і діаспорою, а сьогодні - в Вашінгтоні (ФОТО, ВІДЕО) 1
Зеленський в Аргентині зустрівся з президентом і діаспорою, а сьогодні - в Вашінгтоні (ФОТО, ВІДЕО) 3

Справді теплою була зустріч Зеленського з украхнцями в Аргентині.

-Тепла зустріч з українською громадою в Аргентині. Дякую за те, що впродовж десятиліть вона зберігає любов до України, українську ідентичність і культуру.
Дуже радий бути сьогодні тут. Дякую за підтримку!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube