ХАМАС взяв відповідальність за теракт в Єрусалимі


17:4130.11.2023

Як повідомляло сьогодні вранці ІншеТВ, на в’їзді в Єрусалим унаслідок обстрілу було поранено 7 осіб, 2 вбито. Потім кількість загиблих зросла.

Тепер стало відомо, що ХАМАС взяв на себе відповідальність за стрілянину на в’їзді до Єрусалиму сьогодні вранці, в результаті якої троє ізраїльтян загинули і шестеро були поранені.

 Про це повідомляє The Times of Israel.

У своїй заяві терористичне угрупування вітає двох нападників, братів Мурада (38 років) та Ібрагіма (30 років) Немерів з району Східного Єрусалиму Сур-Бахер, називаючи їх “мучениками, які ведуть джихад”.

В результаті нападу загинули троє ізраїльтян: Лівія Дікман, 24 роки, суддя рабинського суду Ашдоду Елімелех Вассерман, 73 роки, і Ханна Іферган, якій було близько 60 років. Двоє нападників вийшли з автомобіля приблизно о 7:40 ранку і відкрили вогонь по людях на автобусній зупинці.

Поліція повідомила, що двоє солдатів, які були не при виконанні службових обов’язків, і озброєний цивільний, що знаходився в цьому районі, відкрили вогонь у відповідь, вбивши двох терористів.

За даними служби безпеки Шин Бет, обидва нападники були членами ХАМАСу і раніше були ув’язнені за терористичну діяльність.

Мурад перебував у в’язниці з 2010 по 2020 рік за планування терактів під керівництвом терористичних елементів у секторі Газа, а Ібрагім був ув’язнений у 2014 році за нерозкриту терористичну діяльність, зазначає агентство.

У своїй заяві про відповідальність за напад ХАМАС зазначає, що цей напад став відповіддю на війну Ізраїлю проти терористичного угрупування в секторі Газа і вбивство двох дітей у вчорашньому Дженіні на Західному березі річки Йордан.

Адам аль-Гуль (8 років) і Базель Абу аль-Вафа (15 років), а також двоє старших командирів терористів були вчора вбиті ізраїльськими силами в Дженіні. ХАМАС заявив, що 15-річний аль-Вафа був одним із його членів.

Терористичне угрупування також закликає до “ескалації опору” і заявляє, що “герої нашого народу мобілізуються, щоб помститися за кров мучеників”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube