В Держспецтрансслужбі розповіли, де будуються фортифікації і як іде відбудова мостів


17:2230.11.2023

Сьогодні, 30 листопада, у Military Media Center відбувся брифінг на тему: «Організація технічного забезпечення Держспецтрансслужби. Співпраця з донорами. Надходження нової будівельно-дорожньої техніки та її застосування під час виконання завдань».
Державною спеціальною службою транспорту налагоджена дієва співпраця з донорами з питань оновлення парку машин новими зразками  будівельно-дорожньої техніки.

Оновлення парку відбувається за рахунок фінансування з бюджету шляхом надання коштів у системі Міністерства оборони України безпосередньо для Державної спеціальної служби транспорту. А також значною мірою через співпрацю з донорами  шляхом надання субвенцій з місцевих бюджетів.

Так, з початку повномасштабного вторгнення російської федерації за рахунок субвенцій з місцевих бюджетів було закуплено 6 екскаваторів-навантажувачів (на суму 22,5 млн.грн.), які на даний час виконують завдання з облаштування фортифікаційних  споруджень оборонних рубежів у Донецькій, Запорізькій, Чернігівській, Харківській та Херсонській областях. Також завдяки співпраці з  Фандрейзинговою платформою  Юнайтед24 підрозділам Державної спеціальної служби транспорту було надано 15 одиниць засобів інженерної техніки (на суму майже 68 млн. грн), яка задіяна на деокупованих територіях для відновлення критичних  об’єктів національної транспортної системи, що були повністю зруйновані або частково пошкоджені та виведені з ладу внаслідок ведення бойових. За рахунок надання коштів з державного бюджету протягом 2022-2023 років було закуплено  43 од. засобів інженерного озброєння.

Нагадаю, будівельно-дорожня техніка, як нові зразки так і зразки радянських часів, які є в підрозділах Державної спеціальної служби транспорту, наразі задіяні в інтересах Сил оборони України для виконання робіт зі зміцнення оборонних рубежів.

  • облаштування протитанкових ровів;
  • облаштування укриттів для особового складу та техніки;
  • облаштування вогневих споруд тощо.

Варто сказати, що за обсягами робіт з розробки грунту, а саме окопів, бліндажів, ходів сполучення, були виконані роботи  на суму більше, ніж 1 720 000 м.куб. по всій лінії розмежування та вздовж державного кордону з російською федерацією та республікою Білорусь, а також  для виконання завдань пов’язаних з відновленням функціонування важливих транспортних артерій держави.

Так, завдяки своєчасному надходженню сучасних зразків будівельно-дорожньої техніки силами Державної спеціальної служби транспорту вдалося в стислі  терміни відбудувати та ввести в експлуатацію 82 мостових об’єкти по всій території України, ще 13 –  знаходяться у процесі будівництва.

Крім того за час повномасштабного протистояння ворогу відновлено більше 500 км залізничних колій переважно у Херсонській та Миколаївській областях.

Роботи з відновлення мостових об’єктів ускладнюються тим, що усі прилеглі території та акваторії попередньо мають бути перевірені на наявність вибухонебезпечних предметів та після  попереднього  демонтажу старих конструкцій, який, звісно, неможливо провести без сучасних зразків дорожньо-будівельної техніки.

Зазначу, що відновлені нашими підрозділами мости витримали під натиском у сотні тон потік води після підриву росіянами Каховської ГЕС. Це приклад колективного професіоналізму та відповідальності кожного військовослужбовця  Держспецтрансслужби у виконанні своїх обов’язків.

Також підрозділи Держспецтрансслужби на ряду з іншими службами активно долучилися до ліквідації наслідків  підриву росіянами Каховської ГЕС – це евакуація населення з підтоплених районів, доставка першочергових вантажів допомоги, розбір завалів, вивезення будівельного сміття та мулу, який винесло водою після терористичного акту з боку рф. Роботи із ліквідації наслідків аварії продовжуються.

Дякуємо країнам партнерам за всебічну технічну підтримку наших підрозділів. Завдяки надходженню  нової спеціальної техніки, роботи з відновлення виконуються оперативно та якісно.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube