Сказав, що не має грошей – і вийшов під заставу в 40 млн.грн. – нардепа Лабазюка звільнили з-під варти


09:0929.11.2023

Він попався на підряді на відновлення мосту на Миколаївщині.

За народного депутата від групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка внесли 40,26 млн грн застави, через що він вийшов зі слідчого ізолятора під обовʼязки.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

На виконання рішення суду на нардепа поклали низку обовʼязків, зокрема: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва та Хмельницької області; здати закордонні паспорти та не спілкуватися зі свідками у справі.

Як відомо, нардепа підозрюють у спробі підкупу віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За версією слідства, Лабазюк, як власник приватної компанії «Ю Ар Ді Українські дороги», у змові з директором цієї компанії Денисом Назімовим запропонував надати віцепрем’єр-міністру Кубракову та голові Держагентства відновлення Найєму неправомірну вигоду у розмірі 3-5% від суми коштів, виділених з державного бюджету на підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд грн.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Нагадаємо, вчора нардепа Лабазюка ВАКС відправив під варту, заставу зменшили більше ніж вдвічі. Журналістам після вироку він сказав, що ще не вирішив, чи буде вносити заставу. 40 мільйонів – зараз не має, однак схиляється до того, щоб внести заставу – гроші планує позичити.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube