Байден на Генасамблеї: “Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде незалежність будь-якої нації в безпеці?” (ВІДЕО)


18:3319.09.2023

Світ не має права відмовитись від основних принципів Статуту ООН про недоторканність кордонів і дозволити Росії продовжувати агресію в Україні “без жодних наслідків”. Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

“Як і всі країни світу, США хочуть, щоб ця війна припинилась. Але ніхто не хоче, щоб ця війна припинилась, більше, ніж Україна, – додав Байден.

“Лише Росія несе відповідальність за цю війну. Лише Росія має можливість негайно припинити цю війну. І лише Росія стоїть на шляху до миру, бо ціна Росії за мир – це капітуляція України, територія України та діти України”.

Суверенітет, територіальна цілісність, права людини – основоположні принципи ООН, без дотримання яких неможливо досягти жодних цілей, підкреслив американський президент. Він наголосив, що Росія сподівається, що “світ втомиться і врешті дозволить їм жорстоко поводитись з Україною без жодних наслідків”.

“Якщо ми відмовимось від основних принципів Статуту ООН, заради замирення агресора, чи може будь-яка інша держава (ООН) почуватись захищеною? Якщо ми дозволимо поділити Україну, чи буде в безпеці незалежність будь-якої іншої нації? Я думаю, що відповідь – ні. Ми повинні протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримувати інших потенційних агресорів завтра. Ось чому Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами по всьому світу продовжуватимуть підтримувати хоробрий народ України, який продовжує захищати свій суверенітет, територіальну цілісність – та свою свободу”.

Пізніше у вівторок на Генасамблеї також виступатиме президент України Володимир Зеленський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube