Загинули на порозі зачиненого бомбосховища. В Києві через це затримали 3 посадовців і охоронця


21:5501.06.2023

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 1 червня, під час нічної ракетної атаки у Києві загинуло троє, з них одна дитина, – через те, що бомбосховище, до якого вони прийшли, було зачинене.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України) та залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України). 

У межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття затримано у порядку ст. 208 КПК України чотирьох осіб: першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

«Наразі за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю – за ч. 3 ст. 135 КК України – залишення в небезпеці, яке призвело до смерті», – йдеться в повідомленні.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. 

Нагадаємо також: Скандал з зупинками-укриттями у Миколаєві: «Миколаївелектротранс» таки сплатив за них зайвих майже 6 млн.грн. (ДОКУМЕНТ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube