В Україні внаслідок російської агресії загинуло 484 дитини і ще 992 було поранено, 19,5 тисяч українських дітей окупанти депортували – Офіс Генпрокурора


09:2801.06.2023

З початку повномасштабної агресії рф у прицілі ворога найдорожче — українські діти.

Офіс Генпрокурора України оприлюднив сьогодні, 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, трагічну статистику, передає Інше ТВ.

Так, Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо понад 2900 злочинів проти дітей, пов’язаних із війною: вбивства та поранення, сексуальне насильство, напади на установи і заклади для дітей, депортація, примусове переміщення, викрадення.

Внаслідок дій ворога 484 дитини загинули, 992 поранено.

Встановлено 13 фактів сексуального насильства проти неповнолітніх.

Пошкоджено понад 2500 освітніх закладів. 256 з них — зруйновано повністю.

Понад 19 500 українських дітей примусово депортовані до росії чи тимчасово окупованих територій. Та це лише ті випадки, які зареєстровані офіційно. Їх повна кількість може бути в десятки разів більшою.

Прокурори повідомили про підозру у вчинені воєнних злочинів проти дітей 35 особам. Скеровано до суду обвинувальні акти щодо 30 осіб. 11 осіб засуджено.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента рф путіна та уповноваженої рф з прав дитини львової-бєлової. Офіс Генпрокурора максимально сприяв та сприяє роботі МКС на території України. З жовтня 2022 року виконано понад 30 запитів МКС про надання інформації, матеріалів, доказів, проведення слідчих та процесуальних дій.

Кожен, хто вчинив злочин проти українських дітей, постане перед Законом. Працюємо зради цього щодня.

Як повідомляло Інше ТВ, внаслідок нічної ракетної атаки по столиці загинуло троє, з них одна дитина, постраждали 12 людей, з них одна дитина.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube