Команда Зеленського перетворилася з контуженої на впевнену, – сенатор Грем про очікуваний наступ України


13:4631.05.2023

Коли почнеться український контрнаступ, росіян “чекає грубе пробудження”, заявив сенатор Ліндсі Грем (Республіканська партія) в інтерв’ю виданню NatSec Daily після візиту до Києва на вихідних.

Законодавець отримав детальний брифінг про військові плани України від президента Володимира Зеленського та його команди, сказав він у телефонному інтерв’ю після повернення додому. “Найближчими днями ви побачите досить вражаючу демонстрацію сили українців”, інформує Politico.

У понеділок Зеленський оголосив, що “прийняті рішення” про те, коли почнеться переміщення військ.

Грем, якого Росія хоче заарештувати через його підтримку України, не став розкривати жодних подробиць про кампанію або її терміни. Але він сказав, що “формуючі операції” – тобто удари, які розтягують російську оборону і змушують московських планувальників турбуватися про те, що буде далі – вже почалися, а це означає, що сам контрнаступ, швидше за все, почнеться відносно скоро.

Михайло Подоляк, радник Зеленського, в інтерв’ю CNN у вівторок підтвердив, що операції з підготовки розпочалися цього місяця. “Все, що відбувається зараз, є передвісником контратаки, необхідною передумовою”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Україна зможе витіснити Росію до кінця року, Грем не сказав “так”. Він лише сказав, що першочерговим пріоритетом має бути “відвоювання деяких стратегічних територій”.

Візит до української столиці став для Грема третім з початку війни. Він бачив, як адміністрація Зеленського перетворилася з контуженої команди на команду, яка все більше впевнена у військовій перемозі. “У його кроках відчувається пружність, якої раніше не було”, – сказав Грем про президента.

Він повідомляє, що Зеленський вдячний за всю зброю і технології, які Сполучені Штати надали Україні. Однак республіканець постійно закликав адміністрацію Байдена надіслати більше, зокрема, тактичний ракетний комплекс дальнього радіусу дії. Грем вважає, що США можуть зробити достатню кількість замінних ПТРК після того, як вони будуть доставлені в Україну, навіть якщо Пентагон побоюється, що у нього не залишиться жодного в запасі.

І він хоче, щоб Конгрес погодився на пакет витрат, який дозволить відправити більше обладнання до Києва. Однак неясно, чи візьмуться законодавці за додаткове фінансування озброєнь, коли вони обговорюватимуть, як уникнути кризи, пов’язаної з обмеженням державного боргу.

Сенатор сказав, що сказав Зеленському: “Я зроблю все, що в моїх силах, щоб забезпечити вас надійним пакетом зброї і технологій для завершення роботи”.

Нагадаємо також: І русофобія вигадана. РФ розлютила фраза американського сенатора. Виявилось, він її не говорив.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube