Папа вважає повернення Росією загарбаних українських земель “політичною проблемою”


09:2927.05.2023

Деокупація територій України, що тимчасово перебувають під контролем росіян, нібито є “політичною проблемою”.

Про це заявив Папа Римський Франциск, повідомляє видання Telemundo.

За його словами, зараз влада України нібито “не дуже хоче мирних переговорів з Росією”, оскільки наша країна разом із західними союзниками має дуже велику силу.

При цьому понтифік не стверджував, що для досягнення миру Росія має повернути окуповані території України.

“Це політична проблема. Мир буде досягнуто того дня, коли вони (Україна і Росія) зможуть говорити один з одним — або самі, або через інших”, — додав Папа Римський.

Журналіст поставив питання, чи просив президент Володимир Зеленський Папу Римського підтримати українську формулу миру. Папа сказав, що “тон розмови був не таким”, і глава української держави попросив “про дуже велику послугу” — спробувати допомогти українським дітям, яких країна-агресор незаконно вивезла до Росії.

Цього четверга Папа Франциск в ексклюзивному інтерв’ю “Telemundo News” у Ватикані розповів про свою спадщину після більш ніж десятирічного перебування на чолі Католицької Церкви. Він говорив про своє здоров’я, яке у 86 років іноді приносить “болючі дні”, а також про суперечливі питання, такі як аборти. Він запропонував свій погляд на війну в Україні, де він запропонував допомогти з миротворчою місією; про міграцію та свій особистий досвід іммігранта.

Франциск, який був обраний Папою у 2013 році, коли був кардиналом Хорхе Берґольйо у своєму рідному місті Буенос-Айресі, визнав, що для нього також мігрувати – це “трохи померти”, як сказав мексиканський кінорежисер Алехандро Ґонсалес Іньярріту.

Нагадаємо, Папа досі носиться з Росією через Фатімське пророцтво, – посол України в Ватікані



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube