В РФ вимагають введення шостиденного робочого тижня – нема кому працювати


18:1622.05.2023

Російські бізнес-гіганти вимагають введення шестиденного робочого тижня, для того, щоб мати можливість впоратися з санкціями, які були введені щодо РФ після вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Politico.

Як йдеться в листі бізнес-клубу «Аванті» міністру праці Антону Котякову, російська бізнес-асоціація закликала Міністерство праці розглянути питання про перехід на шестиденний робочий тиждень, щоб краще впоратися з наслідками західних санкцій, повідомляє російське видання “Ізвєстія”.

«В умовах санкцій, що накладають навантаження на російську економіку, «наша фінансово-економічна система як і раніше потребує додаткових інвестицій», –йдеться в листі.

Росія перебуває під міжнародними санкціями з 2014 року, коли кремлівські війська вторглися до Криму, а західні країни посилили свої санкційні зусилля після того, як Москва розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому минулого року.

Наразі ЄС обговорює 11-й раунд санкцій проти Росії, який може включати заходи, спрямовані проти країн, які продовжують вести бізнес з Москвою, що дозволяє їй обходити санкції.

Створена в 2014 році, група підприємців “Аванті” складається з представників бізнес-сектору, а також кількох російських депутатів, згідно з інформацією на її веб-сайті.

У травні 2023 року в Росії була зафіксована найбільша гостра нестача робочої сили відтоді, як президент Володимир Путін вперше прийшов до влади. У квітні опитування показало, що на 35% підприємств не вистачає робочих рук. Це найвищий показник з 1996 року. Нестача пов’язана з мобілізацією населення Росії, що почалася з вересня минулого року.

За перші чотири місяці 2023 року доходи федерального бюджету знизилися на 22% порівняно з тим же періодом 2022 року. Витрати зросли на 26%. Загальний дефіцит бюджету склав 3,42 трильйона рублів, в той час, як в річному плані Мінфіну дефіцит бюджету за весь 2023 рік повинен був скласти 2,9 трильйона рублів.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube