Контратаки ЗСУ усунули загрозу оточення у Бахмуті – ISW


06:5620.05.2023

Контратаки Збройних сил України на Бахмутському напрямку, ймовірно, усунули загрозу оточення українських військових російськими окупантами на цій ділянці фронту.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 19 травня, пише «Фокус».

Аналітики вказали на те, що за даними української сторони, росіяни розмістили більшість своїх резервів у районі Бахмута, що призвело до уповільнення контратакувальних дій ЗСУ.

У звіті також згадується оцінка заступника міністра оборони України Ганни Маляр, згідно з якою ЗСУ продовжують контратаки на північній та південній околицях населеного пункту та змогли просунутися двома флангами на 500 та 1000 метрів.

Як зазначають автори звіту, деякі російські воєнкори стверджують, що українські війська більше не можуть проводити тривалих локальних контратак на Бахмутському напрямку. При цьому аналітики вважають, що російські сили на флангах міста, зважаючи на все, залишаються слабкими.

“Українські контратаки під Бахмутом, ймовірно, усунули загрозу оточення Росією українських військ у Бахмуті та змусили російські війська виділити мізерні військові ресурси для захисту від обмежених і локальних наступальних зусиль, як, мабуть, і планувало українське командування”, — заявили в ISW.

Контратаки ЗСУ усунули загрозу оточення у Бахмуті - ISW 1
Контратаки ЗСУ усунули загрозу оточення у Бахмуті - ISW 3

Як повідомляло Інше ТВ, На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках за минулу добу відбулось понад 80 бойових зіткнень – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube