Керівники силового блоку просять відкласти розгляд законопроєкту щодо повернення виплат 30 тис.грн., оскільки воно не вирішує всіх проблем (ДОКУМЕНТ)


11:0302.05.2023

Прийняте 10 квітня Верховною Радою України рішення щодо повернення виплат 30 тис.грн. не вирішує значного кола проблем.

Про це йдеться в листі, який на ім’спікера ВРУ Руслана Стефанчука направили міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального Штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

Цей лист оприлюднив керівник фракції «Слуга народу» в ВРУ Давид Арахамія, передає Інше ТВ.

Зокрема, в листі йдеться, що проголосована нещодавно правка не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків і курсантів; текст рішення не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності. Підписанти вважають, що підхід до оплати має бути більш диференційованим та розробленим спільно з представниками військовослужбовців та командуванням. Також підкреслюється, що система оплати праці має бути справедливою і забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері, тому що популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки й викликати розчарування.

Автори листа просять відкласти розгляд проекту постанови № 8312-П від 11.04.2023 «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.04.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану (реєстр. № 8312 від 27.12.2022)», а також створити робочу групу з представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Генерального штабу ЗСУ і до кінця травня спільно розробити законопроект, який урегулює питання оплати праці захисників.

Як повідомляло Інше ТВ, 10 квітня ВРУ повернула 30 тисяч доплат військовим, рятівникам та поліції.

Також повідомлялось Повернення виплат 30 тис.грн. військовим, рятувальникам і поліції не визначає джерел фінансування і може призвести до зростання бюджетного дефіциту – представник МВФ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube