«Місце України по праву в НАТО, і з нашою підтримкою ми зробимо це можливим» – Столтенберг (ВІДЕО)


15:2020.04.2023

Місце України по праву в НАТО, і це можливо.

Про це сьогодні, 20 квітня, на брифінгу в Києві заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Інше ТВ.

В своїй заяві Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який відвідав Бучу і віддав шану загиблим за Україну, підкреслив, що «побачене глибоко торкнулося його серця – російська жорстокість продовжується і сьогодні, винні в цьому повинні бути притягнуті до відповідальності».

«Я сьогодні тут з простим сигналом: НАТО стоїть за Україну. Ми стояли з вами після російської незаконної анексії Криму у 2014-му році, ми стоїмо разом з вами у героїчній боротьбі проти російських загарбників і на захисті вашої країни. І ми будемо стояти поряд з вами і завтра, коли ви будете відбудовувати і працювати заради майбутнього українського народу», – запевнив Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав, що за багато років співпраці НАТО підготувало десятки тисяч українських солдатів. Він підкреслив, що з минулого лютого союзники по НАТО надали понад 150 млрд.євро підтримки, в тому числі 65 млрд.євро – у формі військової допомоги, що дозволило українській армії відкинути ворога від Києва, Херсона, Харкова. І зараз допомога технікою і озброєнням  продовжується. Також фонд НАТО надає допомогу медичними матеріалами, мобільними системами супутникового зв’язку, пересувними мостами.

«Ми не знаємо, коли завершиться ця війна. Але ми знаємо, що російська агресія – це токсична система, яка має бути зупинена. Надзвичайно важливий сталий мир. Тому я всіляко вітаю мирний план Президента Зеленського… Дозвольте мені сказати чітко: Україна по праву має знайти місце в Євроатлантичній родині, і місце України по праву в НАТО, і з нашою підтримкою ми зробимо це можливим», – сказав Єнс Столтенберг.

Відповідаючи на запитання журналістів, Президент України Володимир Зеленський сказав, що «ми не готуємо альтернативу членству в НАТО і не розглядаємо це, як компроміс. Ми будемо в Альянсі – я вважаю, що це і є гарантії безпеки для України».

Щодо Вільнюського саміту НАТО, Єнс Столтенберг не сказав прямо, що там буде розглянуте питання вступу України до НАТО.

«Основна увага членів Альянсу полягає в тому, щоб забезпечити перевагу України, щоб Україна гарантовано продовжувала існувати як суверенна демократична держава в Європі, тому сьогодні основна увага приділяється необхідним потребам військової підтримки для України. Це те, над чим ми працюємо кожного дня, що обговорювали сьогодні, будемо обговорювати в «Рамштайні» і на Вільнюському саміті. Двері НАТО залишаються відчиненими. І та підтримка, яку ми надаємо Україні, робить майбутнє членство України в НАТО можливим», – підкреслив Єнс Столтенберг.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 20 квітня, ЗМІ поінформували, що Генсек НАТО прибув до Києва (ФОТО).

Також повідомлялось Про що говорили Президент України і Генсек НАТО (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube