Про що говорили Президент України і Генсек НАТО (ВІДЕО)


14:5520.04.2023

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 20 квітня, ЗМІ поінформували, що Генсек НАТО прибув до Києва (ФОТО).

Високий гість зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським, про що очільник держави повідомив у соцмережах, передає Інше ТВ.

«Вітаю Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в Києві. Цей візит Єнса Столтенберга – перший за час повномасштабної війни – ми трактуємо як знак, що Альянс готовий розпочинати нову главу у відносинах з Україною – главу амбітних рішень», – відмітив Президент України.

За словами Володимира Зеленського, на зустрічі з Генсеком НАТО було обговорено чотири важливих питання.

«Перше – «Рамштайн», засідання, яке відбудеться завтра, та рішення, яких очікуємо від партнерів. Передусім це стосується збройної підтримки наших активних дій.

Друге – звернувся до пана Генерального секретаря із проханням допомогти нам подолати стриманість партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації , артилерії, бронетехніки.

Третє питання – це Вільнюський саміт НАТО, який може стати історичним. Вдячний за запрошення відвідати Саміт, але важливо – щоб і Україна отримала відповідне запрошення.

І четверте – гарантії безпеки для України, для українців на шляху до НАТО.

Дякую за початок наших переговорів. Впевнений, будемо й надалі разом утверджувати мир в Україні, в усій Європі та світі», – зокрема, сказав Зеленський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube