«Миколаївводоканал» планує створити дочірнє підприємство, яке буде продавати електроенергію. Навіть назва вже є


09:0031.03.2023

На розгляд депутатів Миколаївської міськради винесуть проект рішення «Про надання дозволу Міському комунальному підприємству «Миколаївводоканал» на створення дочірнього підприємства».

Проєкт опубліковано на сайті міськради, передає Інше ТВ.

Головна мета створення ДП «Енерджі Трейд»оптимізація (зменшення) витрат на придбанні електричної енергії.

Як йдеться в «Пояснювальній записці» до проекту рішення, «планується, що новостворене Дочірнє підприємство «Енерджі Трейд» стане основним постачальником електричної енергії для МКП «Миколаївводоканал», та зможе продавати електричну енергію іншим суб’єктам господарювання. Це дозволить МКП «Миколаївводоканал» оптимізувати витрати на придбання електричної енергії та заощаджувати в діапазоні від 0,1 грн. до 1 грн. на 1 кВт/год. З урахуванням річного об’єму споживання електричної енергії (за 2021 рік 46 млн. кВт) економія  для МКП «Миколаївводоканал» може складати від 4,6 млн. грн. на рік».

Як підкреслюють розробники проекту рішення (МКП “Миколаївводоканал” в особі фінансового директора Андрія Місюри), «прийняття цього рішення надасть можливість МКП “Миколаївводоканал” заощаджувати грошові кошти на придбанні електричної енергії та спрямовувати їх на оновлення водопровідно-каналізаційної інфраструктури м. Миколаєва».

Як повідомляло Інше ТВ, на минулій сесії міськради 9 березня депутати внесли в статут МКП «Миколаївводоканал» 75 млн.грн., а також передали обласному бюджету 21,5 млн.грн. на співфінансування субвенції з державного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації для відновлення мережі водопостачання в м.Миколаєві.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube