В Мінкульті дивуються здивуванню УПЦ МП щодо закриття доступу в печери Лаври – про комісію всі знали, почалася “інвентаризація” мощів


13:0721.03.2023

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, Московському патріархату припинили доступ до печер Києво-Печерської Лаври, і церковники заявили, що це нібито відбулося без попередження.

В Мінкульті поснили, що 21 березня в Києво-Печерській лаврі закрили вхід у ближні печери з мощами святих, тому що на території Лаври почала роботу комісія, яка визначить, чи збережені музейні експонати.

“Нагадаємо, 20 березня керівництво національного заповідника «Києво-Печерська лавра» надіслало листа монастирю УПЦ Московського патріархату з повідомленням про те, що віднині доступ до Ближніх та Дальніх печер музеєм буде припинений через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості культурних цінностей.

Мощі преподобних та інші святині вважаються культурними та історичними цінностями. Молитва буде неможлива й у кількох храмах поблизу печер — припиняється доступ до Хрестовоздвиженського храму, Аннозачатіївського храму та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських (Теплий храм)”, – сказано в повідомленні на сайті мінкульту.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) має піти з Києво-Печерської лаври до 29 березня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube