Московському патріархату припинили доступ до печер Києво-Печерської Лаври


11:5121.03.2023

Ченцям і вірянам Української православної церкви московського патріархату заборонили заходити та молитися в печерах Києво-Печерської лаври.

Про це заявив голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климен, пише ua.news.

Монастир отримав лист від керівництва національного заповідника «Києво-Печерська лавра», в якому йдеться про припинення доступу до Ближніх та Дальніх печер. Там працюватиме комісія, яка визначатиме рівень збереженості культурних цінностей.

Припиняється доступ до Хрестовоздвиженського, Аннозачатіївського храмів та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських (Теплий храм).

Дата закінчення роботи комісії невідома. Під час роботи комісії віряни не зможуть поклонятися мощам.

«Зачинення печер заповідником без попередження є безпрецедентним проявом обмеження прав українських вірян, які цими днями масово їдуть з різних регіонів в надії вклонились Києво-Печерським святиням», – заявив митрополит.

Як повідомляло Інше ТВ, Українська православна церква Московського патріархату опублікувала у себе на сайті звернення до президента Володимира Зеленського, яке вони вчора хотіли передати йому особисто і не віддали працівнику ОП. У своєму зверненні церковники стверджують, що завжди вчили паству любити Батьківщину і бути гідними громадянами, що з початку війни закликали вірян стати на захист своєї землі, а також переконують президента, що УПЦ МП допомагає військовим і переселенцям. Ну а далі жаліються на дескримінацію і просять не відбирати у них Лавру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube