“Сила європейських цінностей міцніша за російську ненависть до свободи”, – звернення Зеленського (ВІДЕО)


21:4520.03.2023

-Маємо сьогодні кілька важливих рішень, передусім оборонних. Наші європейські партнери погодили спільний план, щоб прискорити постачання снарядів для нашої артилерії. Вага цього рішення – 2 мільярди євро.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні.

-Передбачено як невідкладне постачання, так і виробництво боєприпасів. Це стратегічний крок. Те, що додає впевненості в нашій єдності, у незмінності руху до перемоги над державою-терористом. Дякую всім нашим партнерам у Європі! Усім, хто дійсно зацікавлений, щоб Європа була сильною та вільною.

Оголошено сьогодні і про новий оборонний пакет від Сполучених Штатів. Обсяг – 350 мільйонів доларів. Це ракети для «Хаймарсів», артилерійські та інші боєприпаси – усе, що дійсно необхідне, щоб підтримати наших воїнів. Дякую Президенту Байдену, Конгресу й усім американцям!

Володимир Зеленський також розповів про 3 важливі розмови, які він мав сьогодні. -Провів розмову з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером. Подякував за приєднання Австрії до Core Group зі створення спецтрибуналу щодо агресії Росії, за гуманітарну підтримку України. Обговорили ключові напрями посилення допомоги, зокрема в лікуванні українців.

Подякував Прем’єр-міністру Ірландії Лео Варадкарому за приєднання його держави до Core Group зі створення спецтрибуналу щодо агресії. Коло партнерів, які готові працювати разом, щоб покарати Росію за агресію, неминуче розширюється і робить перспективу покарання все більш реалістичною.

Ця робота сьогодні обговорювалась в Лондоні на форумі міністрів юстиції Європи.

Із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте ми зосередились в розмові на оборонних питаннях,на практичних кроках, що дозволять реалізувати нашу формулу миру, інші важливі міжнародні заходи. Було окремо відзначено поступ нашої держави в трансформаціях.

Зеленський також відзначив воїнів, які ефективно нищать ворога на фронті. Серед відзначених президентом – знову десантники 79-ї та морпіхи 36-ї бригад.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube