Якщо б повернути все назад. 64% росіян повторило б вторгнення в Україну, 80% підтримують війну


13:4416.03.2023

За даними дослідницької групи Russian Field, більше третини опитаних росіян вважають, що війна ніяк не вплинула на їхнє життя. 64% респондентів також не стали б скасовувати в минулому вторгнення в Україну.

80% росіян підтримують нинішню політику своєї країни, зокрема щодо України.

Про це свідчать дані соцопитування гурту Russian Field, передає Фокус.

Дослідники з’ясували, що найбільше росіян вважають, що військова агресія ЗС РФ в Україні ніяк не вплинула на їхнє життя (37%). Переважно так вважають чоловіки (40%) та громадяни віком від 60 років (44%).

Росіяни, РФ, громадяни Росії, опитування, війна в Україні, Росія
37% росіян не відчувають наслідків війни в Україні

Частина респондентів заявила, що війна позначилася на їхньому рівні матеріального добробуту (22%). Така сама кількість людей у Росії відзначили вплив війни на ментальний стан.

Серед тих, хто вважає, що російсько-українська війна не вплинула на їхнє життя, 80% підтримують нинішню політику своєї країни, а 64% не скасували б повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну.

Росіяни, РФ, громадяни Росії, опитування, війна в Україні, Росія
Росіяни, які не відчули потяг війни на своє життя, переважно підтримують політичний курс РФ

З тих росіян, хто відчув матеріальні наслідки війни в Україні, 56% підтримують початок мирних переговорів, а 52% не проти було б скасувати події 24 лютого минулого року.

Серед тих, хто відчув вплив війни на своє ментальне здоров’я, 72% жінок та 37% людей похилого віку. 44% росіян із цієї категорії хотіли б скасувати початок війни в Україні, 41% дотримуються протилежних поглядів, а 50% хочуть перейти до дипломатії.

На сайті організації йдеться, що інформація була зібрана за допомогою телефонного опитування з 31 січня до 6 лютого 2023 року. Розмір вибірки – 2000 респондентів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube