Миколаївщина першою в Україні підтримала програму житла для військовополонених, – Ганна Замазєєва


18:0910.03.2023

Про це голова Миколаївської обласної Ради написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

“Радію до сліз! Це пілотний проєкт – перший в Україні, створений і ухвалений саме на Миколаївщині, і впевнена, що за цим прикладом його впроваджуватимуть й інші регіони! Чому це так важливо. Ми повертаємо полонених, але часто їм нема куди повертатися! Їхні будинки знищені, пошкоджені, або знаходяться на окупованій території.

Отже, що ми пропонуємо. Розповідаю детальніше:

військовополонені, які планують придбати квартиру, подають відповідну заяву до Миколаївської обласної ради із пакетом необхідних документів;

заявку має розглянути та ухвалити спеціально створена комісія із представників облради, ОВА, соцдепартаменту;

гроші для компенсації (до 20%) будуть направлені з обласного бюджету, який наразі поповнюється і за рахунок ПДФО військових.

Тобто вони допомагають нам, а ми – їм!

У рамках цієї програми передбачається купівля у новобудовах. Тобто люди заселятимуться виключно в нові будинки, збудовані не більше як 10 років тому. Це якщо дуже коротко.

До речі, окрім допомоги нашим Героям, це також внесок у розвиток економіки регіону! Тому дякую колегам з обласної ради за підтримку цього проєкту”, написала Ганна Замазєєва.

Нагадаємо також, що Голова Миколаївської облради прокоментувала своє призначення головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube