Працівницю “Зорі-Машпроекту” засуджено до 12 років позбавлення волі за держзраду


18:5009.03.2023

Заводський райсуд Миколаєва визнав місцеву жительку винною у злочинах проти національної безпеки України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 6 березня.

Наприкінці грудня 2021 року невстановлена особа створила Telegram-канал з чатом для спілкування мешканців Миколаєва та області, які є прихильниками сепаратизму, колабораціонізму та інших ідей проросійської спрямованості.

Із початаку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ спільнота, яка налічувала 13 367 учасників, переорієнтувалась на збір інформації про результати обстрілів території України, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів, рух або розташування Збройних Сил України. У подальшому адміністраторами групи ці дані мали передаватися представникам Росії та її незаконних збройних формувань.

У період із кінця травня до кінця червня, тобто протягом місяця, жінка неодноразово писала в цей Telegram-канал про наслідки обстрілів і місцезнаходження у Миколаївській області Збройних Сил України. Також поширювала повідомлення, які виправдують військову агресію РФ, глорифікують окупантів і дискредитують українську армію.

Військовий комендант оборони міста Миколаєва на запит СБУ підтвердив, що за вказаними обвинуваченою адресами росіяни у подальшому масово обстріляли ракетами берегову лініїю мікрорайону Матвіївка, а також пошкодили промислові складські приміщення.

У судовому засіданні громадянка свою вину визнала частково, а саме в виправдуванні збройної агресії РФ. Вона розповіла, що дійсно переписувалася у чаті в Telegram, репостила дописи інших осіб та коментарі до них, але без мети поширення інформації про переміщення Збройних Сил України з метою надання такої інформації Росії. Обвинувачена говорила, що тільки коментувала пости інших користувачів і не була їх безпосереднім автором. Також додала, що на той момент не розуміла, що це є кримінально каране діяння, думала, що вона має право, передбачене Конституцією, на вільне спілкування у закритій спільноті і не розуміла, що це зашкодить державі. 

У матеріалах справи міститься роздруківка з сайт «Миротворець» щодо якогось громадянина України, а також протокол огляду публікації ТСН «Контрразведка СБУ разоблачила “Графа”, который собрал шпионов ГРУ на Донбассе и торговал с террористами в Африке». (В цьому матеріалі, зокрема, згадується одеський та миколаївський антимайдан, -ІншеТВ).

Обвинувачена не одружена, не має на утриманні неповнолітніх дітей, раніше не судима, працювала на посаді старшого майстра виробничої дільниці в НВКГ «Заря-Машпроект».

Жінку засуджено до 12 років позбавлення волі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube