Що доповідали Путіну про “брянських терориств”, і як він на це реагував


12:3003.03.2023

Учора кремлівські інформаційні ресурси повідомляли як про проникнення і безчинства “української” ДРГ у Брянській області, так і про чудову поінформованість президента Росії Володимира Путіна про те, що відбувається. Але це не зовсім так, повідомляє Телеграм Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Президент оперативно отримував доповіді від міністра оборони Сергія Шойгу, директора ФСБ Олександра Бортнікова, директора Росгвардіі Віктора Золотова і губернатора Брянської області Олександра Богомаза. Ось тільки кремлівські ресурси не повідомили, що у всіх доповідях була різна, подекуди суперечлива інформація, що не сприяло бажанню президента розібратися, що ж власне відбувається. Призначену було термінову нараду з постійними членами Ради Безпеки довелося одразу скасувати і президент взявся розбиратися в ситуації. Зрештою Путін вирішив, що нічого “страшного” не сталося, і злякавшись укотре, що ним просто намагаються маніпулювати, змусивши вчинити якісь дії, президент, обізвавши подію “терактом”, практично відсторонився від проблеми як такої, попередньо насваривши Сергія Шойгу за “подібні помилки”.

Шойгу у відповідь сумно кивав головою і розводив руками, так нічого зрозумілого не сказавши. На тому й закінчилося обговорення інциденту. Зазначимо, що до директора ФСБ Олександра Бортнікова у президента за фактом вчорашньої “події” претензій не було. Сваритися із силовиками, тим паче з Бортніковим у поточній ситуації для Путіна небезпечно.

У зв’язку з учорашніми подіями, хочемо нагадати про наш матеріал, який вийшов на початку минулого літа, де ми розповідали про попередження експертів при Раді Безпеки РФ щодо можливості швидкої втрати російською владою контролю над деякими районами Брянської, Курської, Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей. На початку минулого літа це попередження виглядало надуманим і малоймовірним, і не було сприйнято президентом, незважаючи на те, що практично всі аналітичні прогнози цієї групи експертів при Радбезі втілюються з вражаючою точністю.

В останній доповіді президенту, яку презентували в лютому, ці ж експерти попередили про катастрофічне звуження кільця можливостей зі сприятливого виходу з військової, економічної та політичної кризи. За їхніми оцінками, якщо збережеться поточна динаміка, на російські війська очікує розгром і відступ практично з усієї території України, зокрема з Криму, до кінця цього року. Президенту було надано низку рекомендацій, які більше схожі на пропозиції Заходу щодо виходу з конфлікту, передані Путіну за неформальними контактами, від яких він у різкій формі відмовився. За оцінками експертів, які якщо і помиляються, то вкрай рідко, в чому можна було неодноразово переконатися, Путін веде Росію до катастрофи”, – сказано у повідомленні.

Що ж, Брянська вже була, чекаємо сплеск партизанської активнсоті в Курській, Бєлгородській, Воронезькій та Ростовській областях.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube