“Брянські партизани” – найдебільніша вистава з усіх можливих. Покрокові свідчення


18:1002.03.2023

Що не так із версією про “диверсантів” на Брянщині та чому ЗМІ РФ не відправили знімальні групи на місце подій? Російське опозиційне видання Можем объяснить пяснюємо, чому вся історія схожа на фейк

Отже, перше повідомлення про проникнення диверсантів у Брянську область з’явилося у телеграм-каналі губернатора області Олександра Богомаза об 11:29 мск. На нього послалися агентства і телеграм-канали. Після цього з’явилися повідомлення про вхід диверсантів у села Сушани і Любечани, про обстріли, захоплення заручників і перестрілки з вибухами, які тривали майже дві години. Про захоплення заручників і бої за їхнє звільнення повідомили кілька воєнкорів, ЗМІ та телеграм-каналів. Однак влада самих Сушан про захоплення заручників не чула.

Ні під час передбачуваних подій, ні через кілька годин, не з’явилося жодного відеозапису, хоча ЗМІ активно посилалися на місцевих очевидців, які все нібито бачили на власні очі. Зазвичай під час таких подій дуже швидко з’являються відеозаписи з моментом нападу. Джерела “МО” у федеральних ЗМІ повідомили, що керівництво медіа вирішило не відправляти кореспондентів на місце подій.

Серед повідомлень від очевидців варто звернути увагу на пост Baza, де місцева жителька описує “диверсантів” як чоловіків у чорній формі зі зброєю та жовтими пов’язками. Через деякий час ті самі канали показали відеозапис звернення “Русского добровольческого корпуса” і фотографії нібито з місця подій із села. Але на цих відео і знімках усі одягнені в білу або зелену форму.

По телеграм-каналах розійшлося повідомлення про обстріляну машину з кількома дітьми і поранення в груди 10-річного хлопчика Феді. У повідомленні Mash фельдшерка, яка нібито втекла із заручників, розповідаючи про цю історію, згадала про військових у балаклавах, хоча на фотографіях і відео “Російського добровольчого корпусу” ніхто не ховає своїх облич. Інші медіа повідомляли про поранення і навіть загибель дівчинки, але вже з обстріляного автобуса.

Канал ВЧК-ОГПУ додзвонився до дівчинки Злати з нібито обстріляної машини. Вона сказала, що бачила військових у білій і зеленій формі. За її словами, вони не стали нічого робити, а сказали дітям: “біжіть і ховайтеся”. Також ВЧК-ОДПУ поговорив з місцевими жителями, які повідомили, що військові загнали всіх у будинки, “постріляли в повітря, підірвали щось і пішли”, але про захоплення заручників не чули. При цьому, диверсанти намагалися повісити прапор, але в них не вийшло. Місцева мешканка також зазначила, що у військових, які увійшли в село, були білі та жовті пов’язки. Білі пов’язки використовує тільки російська армія. Диверсанти ж на відео використовують лише жовті пов’язки, білих у них немає.

Центр громадських зв’язків ФСБ заявив, що разом із силами Міноборони “проводять заходи зі знищення озброєних українських націоналістів, які порушили державний кордон”. Але місцеві жителі розповіли, що ніяких спецслужб вони не бачили і не могли ні до кого додзвонитися.

Зрештою, навіть воєнкори визнають, що дії “Російського добровольчого корпусу” виглядають дивними і нелогічними. Військовий аналітик Михайло Зінчук у своєму телеграм-каналі припустив, що єдина мета вилазки – це PR добровольчого корпусу, який не був ніколи помічений у жодних активних бойових діях, а існував лише на папері.

І найголовніше питання – як кілька десятків людей спокійно пройшли зі зброєю від села Любечани до села Сушани, коли між ними пара десятків кілометрів. І за весь цей час їх не зустріли ні поліція, ні армія.

Нагадаємо, як повідомлялося, в росії заявили про «українську ДРГ» в Брянській області, в ОП вважають, що країна-агресор так хоче виправдати напад на Україну



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube