США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $2 млрд. Що в ньому


13:3624.02.2023

У роковини широкомасштабного російського вторгнення в нашу країну Вашингтон оголосив великий пакет військової допомоги Україні. Сума нового пакету підтримки – 2 мільярди доларів.

Про це повідомили у Military Media Center з посиланням на офіційне повідомлення Пентагону, передає Інше ТВ.

«Сьогодні рік тому Росія розпочала неспровоковане повномасштабне вторгнення до свого мирного та демократичного сусіда України. Через рік прихильність Сполучених Штатів разом із приблизно 50 країнами, які об’єдналися, щоб негайно надати терміново необхідну допомогу Україні, лише зміцнилася. Сьогодні Міністерство оборони оголошує про новий пакет допомоги у сфері безпеки, щоб підтвердити непохитну підтримку Сполучених Штатів хоробрих захисників України та зміцнити протиповітряну оборону України. Цей пакет, загальна сума якого становить 2 мільярди доларів, надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), як частина нашої відданості довгостроковій безпеці України», – йдеться  в офіційному повідомленні.

У межах цієї допомоги Україна отримає додаткові боєприпаси, засоби для виявлення БПЛА й чимало іншої зброї. У Пентагоні наголосили, що ця допомога спрямована на підтримку українських військ та протиповітряної оборони.

Новий пакет підтримки від США передбачає надання Україні:

• додаткових боєприпасів до систем HIMARS;

• додаткові артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів;

• боєприпаси для реактивних систем з лазерним наведенням;

• дрони CyberLux K8 UAS, Switchblade 600 UAS, Altius-600 UAS, Jump 20 UAS;

• засоби для виявлення безпілотників та радіоелектронної боротьби;

• обладнання для розмінування;

• обладнання для підтримки безпечного зв’язку;

• фінансування навчання, обслуговування та підтримки.

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у безпековій допомозі стільки, скільки це буде потрібно, – підкреслили у Пентагоні.

Як повідомляло Інше ТВ, США виділяють кошти на захист культурної спадщини України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube