Україна побудує величезні зернові хаби в ЄС, Африці та Азії, – Зеленський


06:0623.02.2023

Енергетичний сектор та сільське господарство стануть пріоритетними у післявоєнному відновленні України.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у інтерв’ю Welt.

-У нас є три пріоритети. По-перше, енергетичний сектор, який ми, безумовно, хочемо зробити більш диверсифікованим. Я маю на увазі не лише природний газ та електроенергію з атомних електростанцій. Ми також вважаємо абсолютно необхідним розвивати потенціал для диверсифікації виробництва енергії та зберігання електроенергії. Це нові технології, над якими я хочу працювати разом з США та Європою. Нам потрібно будувати потужності для зберігання електроенергії.

Другий пріоритет – розвиток сільського господарства. У цьому плані нам потрібно залучати наших партнерів для розвитку системи зрошення та логістики, яка з цим пов’язана. Нам потрібно будувати нові зернові термінали – і в ЄС, і в Африці, і в Азії. І величезні хаби, куди ми зможемо доставляти, а потім зберігати пшеницю, кукурудзу та всі інші культури, які виробляються в Україні. Як тільки ці хаби будуть готові, ми зможемо транспортувати туди наші товари. Ми вже говорили про це з деякими африканськими країнами – і їм подобається ідея будівництва зернових хабів. У цьому питанні ми сподіваємося на партнерів з Європи, оскільки для цього потрібні значні інвестиції.

Не менш важливими є захисні заходи у секторі питної води. Росія неодноразово намагалася завдати нам удару кібератаками, але ми змогли їх відбити. У нас є високотехнологічні компанії, які не на передовій і не в другій лінії оборони, але вони теж добре попрацювали в боротьбі з Росією. І саме тому ще одним пріоритетом для нас є розширення кібербезпеки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube