Ядерні погрози, що лунають із кремля, не вплинуть на рішучість держав “Групи семи” продовжувати підтримку України – заява


20:2821.02.2023

Про це йдеться у спільній заяві Канади, Франції, Німеччини, Японії, Італії, Великої Британії, США та ЄС.

Заява розміщена на сайті Держдепу США, передає «Рубрика».

“Ми повторюємо своє засудження російської безвідповідальної ядерної риторики. Вона не відволікатиме й не відраджуватиме нас від підтримки України протягом усього необхідного часу”, – заявили країни G7.

Вони також пообіцяли й надалі посилювати й розширяти санкції проти прибічників режиму путіна.

“Ми продовжимо накладати економічні покарання на росію, а також на фізичних та юридичних осіб як всередині країни, так і за її межами, які надають політичну чи економічну підтримку порушенням міжнародного права”, – наголосили підписанти заяви.

Члени G7 також стверджують, що “непохитні у підтримці права України на захист від російської агресивної війни та її безсумнівного права на повернення усіх територій”.

У заяві також зазначається, що “росія мусить негайно припинити свою агресивну війну, вивести з України усі війська та техніку й поважати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

“Ми підтверджуємо, що Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області, а також Крим – невід’ємні складові України”, – стверджується у документі.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні в своєму посланні до федеральних зборів російський диктатор володимир путін заявив, що росія призупиняє своє членство у Договорі про стратегічне наступальне озброєння.

Також повідомлялось, що НАТО закликає Росію переглянути рішення щодо припинення участі в Договорі про стратегічні наступальні озброєння (ДСНО).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube