росія призупиняє своє членство у Договорі про стратегічне наступальне озброєння


13:2421.02.2023

росія призупиняє своє членство у Договорі про стратегічне наступальне озброєння.

Про е сьогодні, 21 лютого, під час звернення до федеральних збродів заявив російський диктатор володимир путін, передає Інше ТВ.

У своїй промові путін сказав, що НАТО у рамках Договору про стратегічне наступальне озброєння подав заявку на поновлення інспекцій на оборонних підприємствах росії.

«США і НАТО прямо говорять про те, що їх ціль – нанести стратегічне ураження росії. І що – після цього вони збираються роз’їжджати по наших оборонних об’єктах, в тому числі новітніх? Тиждень тому мною підписаний указ про поставлення на бойове чергування нових стратегічних комплексів наземного базування. Вони й туди збираються сунути свого носа?», – сказав путін.

А трохи згодом він заявив про призупинення членства росії в Договорі про стратегічне наступальне озброєння:

«Наші відносини деградували. І це цілком заслуга США. Саме вони після розпаду Радянського Союзу приступили до перегляду результатів Другої світової війни, до розбудови миру по-американські, де є тільки один господар. Для цього стали грубо руйнувати всі основи світобудови, які були закладені після Другої світової війни, щоб перекреслити спадок і Ялти, і Потсдаму, крок за кроком стали переглядати світобудову, яка склалася, демонтувати систему безпеки і контролю над озброєнням, спланували і здійснили цілу чергу воєн по всьому світу. І все з однією метою – зламати створену після Другої світової війни архітектуру міжнародних відносин… У зв’язку з цим вимушений заявити: Росія призупиняє свою участь у Договорі про стратегічне наступальне озброєння.  Повторюю – не виходить з договору, а саме призупиняє свою участь. Але перш ніж повернутися до обговорення питання, ми повинні зрозуміти на що претендують країни НАТО, такі як Франція і Велика Британія. І як ми враховуватимемо їх стратегічні арсенали. Тобто стратегічний сукупний потенціал Альянсу», – сказав путін.

Також він звинуватив США у намірах провести випробування ядерної зброї і дав вказівку міноборони росії та «росатому» забезпечити готовність до випробування російської ядерної зброї, якщо це першими зроблять США.

СНО – це двосторонній договір між Росією та США про подальше взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь. Договором було передбачено скорочення для кожної зі сторін розгорнутих ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), балістичних ракет підводних човнів (БРПЛ) та важких бомбардувальників (ТБ) – до 700 одиниць.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube