Путін буде “крутити ніж у рані” і “вичікувати”, щоб знову напасти, якщо його не “вичистять” з української території, – Джонсон


09:1921.02.2023

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що Велика Британія надасть Україні “більш просунуті можливості на суші, на морі та в повітрі”.

Про це повідомляє The Guardian

Виступаючи в Палаті громад, Клеверлі сказав: “У 2023 році ми, щонайменше, досягнемо рівня 2 млрд фунтів стерлінгів:

“У 2023 році ми, щонайменше, досягнемо 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги, яку ми надали минулого року. І ми додамо ще більше передових можливостей на суші, на морі і в повітрі”.

Колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон також виступав у Парламенті, де закликав Велику Британію і західних союзників надіслати військове обладнання, якого потребує Україна, від протитанкових ракет до ракет “Хаймарс”.

За словами Джонсона, “вкрай важливо”, щоб Захід прискорив підтримку України і надав їй “інструменти для завершення роботи”, попередивши, що Владімір Путін буде “крутити ніж у рані” і “вичікувати”, поки не зможе знову напасти, якщо його не “вичистять” з української території.

Немає жодних мислимих підстав для затримки з наданням [зброї] Україні. Нам потрібні ці машини – “Абрамси”, “Челленджери”, “Леопарди” – щоб реально змінити ситуацію в режимі реального часу в найближчі кілька тижнів, а не наступного року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube