Брифінг Зеленського і Байдена в Києві (ВІДЕО)


13:3820.02.2023

Сьогодні, 20 лютого, в Києві з візитом знаходиться президент СШО Джо Байден. Відбулись перемовини президентів США і України, після чого Зеленський і Байден вийшли до преси.

-Щойно ми провели розиову тет-а-тет, а потім в розширеному форматі, і це була розмова, яка наближає нашу перемогу, – сказав Володимир Зеленський. – Ми можемо зробити так, щоб цей рік став роком перемоги.

Він також підкреслив, що нічим не спровокована війна повинная закінчитися деокупацією всіх територій України і гарантіями довготривалої безпеки нашої держави, Європи і всього світу. Що саме зараз в Україні вирішується доля світового порядку.

Президент наголосив, що сьогоднішні переговори були змістовними. “Результати цих візитів, безумовно, будуть відчутними на полі бою, у посиленні наших воїнів та у звільненні наших територій”, – сказав він.

Зеленський зауважив також, що є “прогрес щодо ППО”. “Це Patriot для захисту наших міст. І це дійсно фундаментальне посилення”, – сказав президент. 

Також обговорювалося питання далекобійної зброї “та зброї, яку можуть постачати до України і якої до цього не було”.

Зеленський підкреслив, що в України і США спільне бачення цієї війни, майбутнього світу, відновлення нашої країни. “Агресор повинен понести покарання і відшкодувати всі збитки”. Зеленський також сподівається залучення США до української формули миру, яка буде винесена на розгляд Генасамблеї ООН.

Президент США Джо Байден під час спільного брифінгу з лідером України Володимиром Зеленським згадав першу розмову з ним після початку війни.

“Була пізня ніч у Вашингтоні та ранній ранок у Києві. Російські літаки були в повітрі, танки переїжджали через ваш кордон, ви сказали мені, що чуєте звуки вибухів. Я цього не забуду. Я запитав вас: що я можу для вас зробити? Чим можу допомогти? І пам’ятаю, що ви мені сказали: зберіть лідерів світу, попросіть їх допомогти Україні”, – заявив президент США.

За словами Байдена, тоді багато хто очікував захоплення Києва і падіння України.

“Але через рік – Київ стоїть, Україна стоїть, демократія стоїть, Америка стоїть разом із вами і світ стоїть разом із вами”, – додав Байден.

“Путі хотів, щоб Захід був розділений. Путін тоді розраховував на те, що ми не зможемо забезпечити єдність країн-членів НАТО. Що ми не зможемо забезпечити єдність країн у допомозі Україні. Він сподівався, що така єдність не триватиме. Напевно, зараз він на це не сподівається. Взагалі не знаю, на що він сподівається. Він продовжує робити помилки.  Через рік ми маємо докази, в цій залі ми стоїмо разом”, – зазначив американський лідер.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube