Росія намагатиметься зірвати візит Байдена в Польщу


16:4519.02.2023

Росія може посилити ядерний шантаж з метою зірвати візит президента США до Європи.

Про це повідомляє ГУР.

В РФ розпочинають масштабні навчання стратегічних ядерних сил напередодні візиту до Європи Президента США Джо Байдена. Наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування.

В рамках підготовки до навчань проведено перевірку системи централізованого бойового управління зс рф «Моноліт». Зокрема, перевірено канали бойового управління, сили та засоби стратегічних ядерних сил (СЯС) переведено у вищі ступені бойової готовності, до екіпажу ракетного підводного крейсера стратегічного призначення доведено бойове розпорядження на вихід у район пуску, підтримується 24-годинна бойова готовність СЯС до застосування.

Також на авіабазі «Тамбов» розгорнуто допоміжний пункт управління командування дальньої авіації. Такі дії військово-політичного керівництва рф, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube