Українку в Польщі зґвалтував водій таксі, громадянин Туркменістану


17:1419.02.2023

У Польщі громадянка України заявила про зґвалтування у таксі, в якому поверталася з вечірки, де була з подругою.

Про це повідомляє tvn24.pl.

Прокуратура веде провадження проти водія пасажирського транспорту, якого підозрюють у тому, що він “позбавив свободи пасажирку, а потім примусив її, серед іншого, до статевого акту”. – Про це повідомила прес-секретар Варшавської воєводської прокуратури.

Як встановив репортер tvnwarszawa.pl Томаш Зелінський, в ніч з неділі на понеділок українка замовила в одному з готелів у Срудместі таксі. Українка поверталася з вечірки, на якій була з подругою. Вона заявила в поліцію, що була зґвалтована водієм пасажирського транспорту.

Прес-секретар Окружної прокуратури Варшави підтвердила, що водій вже почув звинувачення у цій справі.

– Прокуратура Центрального району Варшави веде провадження проти громадянина Туркменістану, який підозрюється в тому, що 12 лютого 2023 року у Варшаві під час виконання пасажирських перевезень позбавив жертву волі, а потім примусив її, серед іншого, до статевого акту, повідомила прокурор.

Вона зазначила, що 16 лютого водій був заарештований на 3 місяці.

Як встановили журналісти, додаток, яким користувалася потерпіла, – це Bolt. Вони звернулися до представників компанії з проханням прокоментувати цей випадок.

“Bolt має нульову толерантність до насильства, і ми співпрацюємо з поліцією, надаючи всі можливі дані з метою затримання злочинця, і як Bolt ми заблокували доступ підозрюваного водія до платформи. Водночас хочемо зазначити, що водій пройшов повну, сувору перевірку Bolt, включаючи перевірку довідки про відсутність судимостей та перевірку того, що зазначений водій не перебуває в розшуку міжнародними правоохоронними органами”, – написала Мартіна Курковська з Bolt в електронному листі до редакції tvnwarszawa.pl.

“На жаль, навіть така ретельна перевірка не завжди може бути гарантією майбутньої поведінки людини. Безпека є пріоритетом для Bolt, однак подібні інциденти все ще трапляються в галузі таксі, і саме тому ми виступаємо за більш суворі правила та вимоги до перевірки кожного водія, що застосовуються до всіх платформ таксі-посередників”, – додала вона.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube