Рашисти запустили на Дніпропетровщину дрон-розвідник та кілька повітряних куль з кутовими відбивачами. Що це таке


07:1413.02.2023

Росія спрямувала розвідувальні дрони та застосувала повітряну кулю в напрямку Дніпропетровської області.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Перед цим в області була оголошена повітряна тривога.

Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Telegram каналі одним з перших повідомив про ворожу атаку дронами.

– Знову мопеди. Вартові неба – на захисті, – написав він.

Згодом на території Дніпропетровської області пролунали вибухи, пишуть мешканці регіону та публікують відповідні аудіозаписи. Наразі невідомо, якою є причини вибухів.

Водночас очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім теж повідомив, що, ймовірно, в напрямку Дніпра летять два іранських дрони.

– 2 мопеди. Дніпро, – повідомив він.

Згодом у Повітряних силах Збройних сил України спростували інформацію, що Росія завдає ударів по Дніпропетровській області саме іранськими безпілотниками типу Shahed.

– Інформація про застосування противником Шахедів увечері 12 лютого на Дніпропетровщині, яка розповсюджується деякими телеграм-каналами, не відповідає дійсності. Ворог використав розвідувальний БпЛА та кілька повітряних куль з кутовими відбивачами. По ворожому БпЛА працювала протиповітряна оборона повітряного командування Схід, – йдеться у повідомленні.

Рашисти запустили на Дніпропетровщину дрон-розвідник та кілька повітряних куль з кутовими відбивачами. Що це таке 1
Рашисти запустили на Дніпропетровщину дрон-розвідник та кілька повітряних куль з кутовими відбивачами. Що це таке 3

У Повітряних силах зазначили, що наразі результати роботи ППО уточнюються.

Кутовий відбивач – пристрій у вигляді тригранного кута із взаємно перпендикулярними металевими або скляними дзеркалами. Такий кут відображає промені, що потрапляють в нього, строго у зворотному напрямку. Використовується, серед іншого, для створення перешкод (неправдивих цілей) для радіолокаційних систем.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube