Зашквари роспропаганди: військовим вдовам в “ДНР-ЛНР” видали шуби. А після зйомки мотивуючого відео – забрали (ВІДЕО)


12:5211.02.2023

Жінкам на окупованих з 2014 року територіях Луганської та Донецької областей як компенсацію за вбитих на війні проти України родичів видали шуби. Кремлівська пропаганда розповсюдила відповідні фото та відео. Але вже за кілька годин вдови та матері загиблих зрозуміли: це була лише постановка, повідомляє FREEДОМ.

Два десятки жінок, які втратили своїх годувальників на війні проти України, як компенсацію отримали подарунки. Натомість організатори дійства просили висловити подяку на камеру. Жінки заперечувати не стали:

  • “Ми сьогодні отримали ось таку допомогу. Дуже вдячні вам”;
  • “Ну, правда, дякую велике від щирого серця вам”.

Про те, що роздаватимуть шуби, жінкам повідомляли на роботі. Їм пообіцяли дорогі подарунки з Москви за те, що вони візьмуть участь у зйомках. Про це одна із вдів повідомила Феміністському антивоєнному опору. Жінка розповіла, що це — часта практика і що часто вдови на фото та відео виявляються несправжніми.

“Таке часто буває, щось привозять з Москви і знімають, ми завжди вдячні”, — сказала учасниця зйомок із шубами представниками Феміністського антивоєнного опору.

За кілька днів після зйомки з шубами в соцмережах з’явився пост однієї з її учасниць. За словами жінки, щойно вимкнули камери, псевдобочинники зажадали повернути шуби, нібито для заміни на “якісніші”, а потім взагалі заявили про “помилку”.

“Деякі жінки встигли піти, не знаю їхньої подальшої долі, але в мене та ще трьох жінок ці шуби забрали. Обіцяли потім дати інші, на кшталт, ці неякісні, і вони замінять їх на інші, вищої якості. Але в чому ось річ. На наші дзвінки вони не відповідали цілий день, а потім все ж таки сказали, що вийшла помилка. Шуби помилково нам видали, вони призначалися іншим жінкам. Така ось історія”, — повідомила учасниця зйомок у Telegram.

З 1 вересня в російських школах може з’явитися новий підручник з розділом про так звану “спеціальну військову операцію”, як у РФ називають повномасштабну війну проти України. Таким чином, у шкільну програму продовжують впроваджувати уроки пропаганди. Залучають до неї та дітей з інвалідністю.

Підлітків з Тули, які слабко чують, зняли у відеоролику на підтримку російської армії. Їхню участь у пропаганді пояснили щирим бажанням самих учнів інтернату висловити слова підтримки та подяки учасникам так званої “СВО”. Все це відбувається на тлі скорочення обсягів допомоги дітям з інвалідністю регіональною владою.

“Дітям з інвалідністю та порушенням соціальної адаптації у Свердловській області відтепер можна не сподіватися на якісну регулярну допомогу з боку держави. Висококваліфіковані спеціалісти не зможуть працювати за мізерні розцінки. Відповідно, з великою ймовірністю скоротиться кількість недержавних центрів, які працюють з особливими дітьми”, — повідомила президент фонду “Я особливий” Олександрина Хаітова в інтерв’ю російському виданню “Комерсант”.

У північних регіонах Росії родичам мобілізованих видають замість грошей “гуманітарку”. У Якутії роздали туші оленів. У Туві – баранів та овець. На Сахаліні — по 5 кг риби на сім’ю. Хоча обіцяли по 300 тис. рублів. Все це говорить про цинізм російської пропаганди.

“Якщо відбуваються катастрофи всередині самої Росії, це не завжди російська влада цікавить. Це така дворушницька позиція, коли для піару вони можуть зробити і щось гарне іноді. Але при цьому про своїх громадян вони забувають”, — коментує російський адвокат, представник З’їзду народних депутатів Росії Олексій Барановський.

Кремлівські пропагандисти роблять все можливе, щоб маніпулювати свідомістю людей та підтримувати у них впевненість у правильності дій керівництва країни. Привчають росіян до того, що вони мають терпіти. І щодня закликають боротися та готувати до війни навіть дітей. Без пояснення, навіщо та чому потрібні такі жертви.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube