Розгром окупантів під Вугледаром спричинив істеричну критику російського військового керівництва, – ISW


07:5811.02.2023

Останні кадри невдалого російського штурму під Вугледаром Донецької області стали черговою точкою невралгії в російському інформаційному просторі. Як відомо, під Вугледаром російські війська втратили кілька рот своєї штурмової піхоти та десятки одиниць бронетехніки. Телеграм-канали публікували відео про ці події.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери вчепилися за кадри, щоб запустити критику військового керівництва. Вони стверджують, що ті ж російські командири, які керували надзвичайно виснажливими штурмами 155-ї окремої морської піхотної бригади в районі Павлівки (біля Вугледара) у листопаді 2022 року, несуть відповідальність за спробу захоплення Вугледара, і роблять ті самі помилки.

Один російський блогер окремо заявив, що відповідальність за тактичні провали росіян біля Вугледара несе командувач Східного угруповання військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов. Інший – закликав до публічних судів, щоб покарати високопоставлених офіцерів, які неодноразово терпіли невдачі на полі бою.

Судячи з оприлюднених у мережі кадрів, російські війська застосовують дуже неефективну тактику, що вказує на те, що 155-та бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано навченого мобілізованого персоналу, ніж поганого командування, зазначили аналітики.

«Російські блогери, ймовірно, звинуватили російське командування, щоб применшити той факт, що системна погана підготовка російського мобілізованого персоналу, швидше за все, призведе до подібних тактичних невдач по всій Україні», – йдеться у матеріалі ISW.

Ключові висновки ISW:

Війська РФ завдали ще однієї серії масованих ракетних ударів територією України.

Неймовірно, що прольоти російських ракет над Румунією спровокують ескалацію з країнами НАТО.

Російські війська продовжували наступальні дії на північний захід від Сватового і в районі Кремінної.

Окупанти продовжували наступальні дії у районах Бахмута та Авдіївки, а також на заході Донецької області.

Війська РФ провели обмежену наземну атаку на півдні Запорізької області.

Російська влада, ймовірно, вводить обмеження на в’їзд і виїзд з Росії, щоб підтримати зусилля щодо мобілізації.

Колаборанти посилюють заходи щодо інтеграції дітей на окупованих територіях України за допомогою громадських організацій, що фінансуються Росією.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube