Землетруси в Туреччині: українське МЗС отримало 24 повідомлення про відсутність зв’язку з українцями, але інформації про загиблих наших співвітчизників наразі немає


16:1606.02.2023

Україна не має інформації про загиблих громадян внаслідок землетрусу в Туреччині. При цьому МЗС отримало 24 звернення про відсутність зв’язку з українцями, що проживають у зоні стихійного лиха.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника МЗС Олега Ніколенка.

За його словами, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв під особистий контроль питання надання допомоги українцям на тлі землетрусу в Туреччині.

Так, у посольстві України було створено оперативний штаб. Залучені також можливості генконсульства в Стамбулі та консульства в Анталії. Дипломати взаємодіють із турецькими рятувальними службами. Тим часом пошуково-рятувальні роботи тривають.

“Наразі маємо 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні стихійного лиха. Вся інформація оперативно передана турецькій стороні. Місця знаходження наших громадян з’ясовуються”, – написав Ніколенко.

Речник зазначив, що після отримання оновленої інформації дипломати будуть негайно інформуватиму рідних. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила.

Як повідомляло Інше ТВ, В Туреччині через землетрус вже тисячі жертв, постраждала Сирія (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube