Ексзаступник Міноборони та заступник директора держзакупівель отримали підозри, — ЗМІ


11:2501.02.2023

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру колишньому заступнику міністра оборони України В’ячеславу Шаповалову, заступнику директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та колишньому заступнику Державного підприємства “Промоборонекспорт” Володимиру Терещенку, інформує “УП”, посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах.

За даними видання,  Хмельницькому оголошено підозру щодо забезпечення підрозділів ЗСУ неякісними бронежилетами у кількості 5700 штук та за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 гривень.

“Підозру Шаповалову оголошено за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи ЗСУ  не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозру оголошено колишньому заступнику державного підприємства “Промоборонекспорт” Терещенку за фактом заволодіння ним державними коштами в розмірі 1 340 000 доларів.

Раніше ZN.UA повідомляло, що на Богдана Хмельницького НАЗК склала і відправила до суду адміністративний протокол про правопорушення, пов’язане з корупцією.

Нагадаємо, що після скандалу з дорогезним харчуванням в армії міністр оборони Резніков звільнив зама по тилу Шаповалова – за його власним бажанням.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube