“Будемо зупиняти кожного, хто хоче послабити Україну зсередини”, – Зеленський (ВІДЕО)


20:5829.01.2023

У зверненні наприкінці тижня президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію на фронте, міжнародні контакти та натякнув, чого нам чекати найближчим часом.

-Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Основна увага, звичайно, ситуації на фронті. Передусім на Донеччині та на південних напрямках. Ситуація дуже жорстка. Бахмутський, Вугледарський та інші напрямки в Донецькій області – це постійні російські штурми. Постійні намагання прорвати нашу оборону.

Ворог не рахує людей і попри численні свої втрати зберігає високу інтенсивність атак. У деяких своїх війнах Росія втрачала загалом менше, ніж кладе там, зокрема під Бахмутом. І протиставити цьому можна лише надзвичайну стійкість і повне розуміння того, що, захищаючи Донеччину, наші воїни захищають усю Україну. Бо кожний зупинений крок ворога там – це десятки недопущених кроків окупантів на інших напрямках. І я дякую всім нашим воїнам, кожному особисто, хто попри все відбиває штурми на Донеччині.

Зеленський особливо відзначив бійців 72-ї окремої механізованої бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади за наполегливість при виконанні бойових завдань саме там, на Донецькому напрямі.

-Хочу також відзначити наших воїнів на південних напрямках. Зокрема, 44-у та 406 артилерійські бригади, а також розвідувальні підрозділи 123 і 124 бригад Тероборони.

Зеленський розповів, що на засіданні Ставки міністр оборони доповідав про ситуацію на фронті, а керівник ГУР про те, як вона може змінитися найближчим часом.

-Робимо все, щоб наш тиск усе ж переважив штурмові можливості окупантів. І дуже важливо при цьому зберігати динаміку оборонної підтримки від наших партнерів. Швидкість постачання була і буде одним із ключових факторів у цій війні.

Росія сподівається затягувати війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події, пришвидшувати постачання і відкриття нових потрібних збройних опцій для України.

Цього тижня ми маємо вагомі оборонні результати у відносинах зі Сполученими Штатами, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами. Наступний тиждень маємо зробити не менш сильним для нашої оборони.

Президент також повідомив, що сьогодні провів тривалу нараду з сектором безпеки – СБУ та іншими органами. Він зазначив, що “будемо зупиняти кожного, хто хоче послабити Україну зсередини”.

Зеленський висловив співчуття всім, хто зазнав втрат через обстріли Херсона, зазначив, що ворог намагається зробити так, щоб в Україні не залишилося жодної цілої стіни, і висловив здивування тим, що на тлі цієї варварської терористичної війни доводиться переконувати міжнародних спортивних демократів відмовитись від співпраці з країною-терористом. Він вважає, що інакше це биде сприйняття тероризму і можливість пропаганди агресії.

Президент зазначив, що у першій половині 20-го сторіччя в Європі було допущено дуже багато помилок, які призвели до дуже страшних трагедій.

-Була і вагома олімпіська помилка. Олімпійський рух і держави-терористи точно не мають перетинатися.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube