В Україну завезли небезпечні горіхи – викликають страшні хвороби


11:1728.01.2023

Українців попередили про небезпечні горіхи. Виявилося, що до нашої країни завезли арахіс, в якому знайшли перевищення максимально допустимих рівнів речовини, яка викликає набряк мозку та навіть злоякісні пухлини.

“До Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 19 січня 2023 року №2022.3810 – fup 3, стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в арахісі в шкарлупі, що експортувався з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Poland) до України (одержувач: ТзОВ “ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН”, вул. Височана, 13-Г,  м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100)”, – повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області. 

Власників магазинів попередили про необхідність вилучення такого арахісу з обігу. Оператори ринку мають прослідкувати за ситуацією та письмово повідомляти про порушення у Держпродспоживслужбу.

“Афлатоксин-В1 – отруйна речовина для людей і тварин, яку виділяють деякі види мікроскопічних цвілевих грибів. Він викликає злоякісні пухлини та цироз печінки, а також знижує імунітет. При сильному отруєнні афлатоксином-В1 можливі набряк мозку та гостра печінкова недостатність”, – наголосили в установі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube