Зеленський анонсував “відповідні рішення” заради справедливості на тлі корупційних скандалів (ВІДЕО)


21:4622.01.2023

Про це президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні в кінці тижня.

-Сьогодні Кабінет Міністрів України звільнив з посади заступника міністра, який був викритий співробітниками НАБУ. У правоохоронців є всі можливості, щоб провести розслідування і направити це провадження до суду. І я хочу, щоб це було нашим сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості. Звичайно, зараз основна увага – питанням оборони, зовнішній політиці, війні. Але це не означає, що я не бачу і не чую, що говорять у суспільстві на різних рівнях. І цей тиждень буде часом відповідних рішень. Уже підготовлених.

Не хочу зараз анонсувати, але все це буде справедливо. У кожній ситуації будемо детально розбиратися. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових. Суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить потужні необхідні кроки. І це не щось тимчасове, це реальне реагування. Це те, чого ми всі очікуємо від наших інституцій, від держави.

Я дякую правоохоронцям, які захищають закон і державні інтереси, що забезпечують справедливість. І дякую журналістам, які розбираються з усіма фактами і встановлюють повну картину. Ми всі маємо – кожен своє – робити для нашої єдності. Сила суспільства і міцність держави поєднуються саме справедливістю.

Володимир Зеленський також подякував спецслужбам за просування в роботі щодо людей, які заслуговують, як мінімум, санкцій за свою діяльність проти України. Він сказав, що теж будуть відповідні кроки з цього приводу, і вони не будуть тимчасовими. Зеленський зазначив, що повенення до того, як було колись, коли деякі люди клали життя в гонитві за кріслом, такого вже не буде.

-Сила суспільства, єднісь держави – саме в справедливості, – підкреслив Зеленський.

Президент також розповів про візит Джонсона і зазначив, що дуже важливо підкреслювати єдність всередині України і на зовнішньому рівні. Зеленський оголосив цей рік роком єднання.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube