«Це не нещасний випадок, це результат війни» – Зеленський на форумі в Давосі про катастрофу гелікоптера в Броварах


20:1318.01.2023

Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі сказав, що катастрофа вертольота ДСНС у Броварах є результатом розв’язаної Росією війни.

Про це пише «NV».

На початку виступу глава держави і учасники форуму вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

«Це не нещасний випадок, це війна. Вона не лише на полі бою… Більше нещасних випадків немає, все це — результат війни. Ракети, які б’ють по наших людях, цивільному населенню, загиблі діти… Хтось може поширювати інформацію, що „ми цілили не в цивільне населення, а хотіли саме по енергетичній інфраструктурі вдарити, але так вийшло“ або ще щось. Але це зайві слова. Все це — кожна людина і кожна смерть — це результат війни», — заявив він.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 18 січня, в Броварах впав гелікоптер, горить дитячий садок (ВІДЕО). Пізніше стало відомо,що загинули Монастирський і Єнін – на борту гвинтокрила, який розбився в Броварах, було керівництво МВС, – Клименко.

В ДСНС запевнили, що «екіпаж був досвідчений, серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався».

Президент України Володимир Зеленський доручив СБУ у взаємодії з Нацполіцією з’ясувати всі обставини трагедії в Броварах.

Станом на 12.30 з’явилась уточнена інформація щодо трагедії в Броварах: загинуло 16 людей, зокрема 3 дітей, 30 осіб травмовано. Станом на 15.00 інформацію оновили – загинули 13 дорослих і 1 дитина. О 15.45 пошуково-рятувальні роботи було завершено – всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина, постраждало 25 осіб, з них 11 дітей.

Також повідомлялось, що СБУ розглядає декілька версій падіння гвинтокрила в Броварах – озвучені три

Також в МВС назвали імена загиблих, які були на борту гвинтокрила.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube