Що кажуть про новий напад на Україну білоруські військові (ВІДЕО)


12:0011.01.2023

Від білоруських військових надходить однозначна інформація про те, що повторний напад Росії буде на Україну, але питання — чи з території Білорусі?

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила головна редакторка незалежного сайту Білорусі “Хартія’97” Наталія Радіна.

“Тому що зараз білоруські військовослужбовці дуже стурбовані тим фактом, що їх можуть спрямувати до Росії, і з Росії вже на Донбас і, зокрема, для здійснення наступу в Запорізькій області — починаючи від Гуляйполя і далі на північ у бік Павлограда. Це остання інформація і, звичайно ж, вони дуже стурбовані, вони не хочуть брати участь у цій війні, але кажуть, що зараз, схоже, такий сценарій неминучий. Ба більше, є інформація, що триватимуть такі відволікальні операції на території Білорусі з використанням, зокрема, десанту на територію України. Можливі десанти на атомні станції, не можу сказати які точно, може бути Чорнобиль, може бути Рівненська атомні станції. І будуть спроби відвернути увагу українських Збройних сил із втягуванням цих сил до українсько-білоруського кордону”, — розповіла вона.

За словами журналістки, білоруські військові кажуть, що в разі наказу, вони не братимуть участі в безпосередньо наступальних діях.

“Мабуть, і в Кремлі добре розуміють, що вояки з білоруських військовослужбовців не найкращі. І йдеться про те, що вони можуть піти другим ешелоном і діяти вже на окупованих територіях у всіх захоплених Росією українських областях”, — додала Наталія Радіна.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube