В Бразилії прихильники колишнього президента захопили конгрес, президентський палац і суд (ВІДЕО)


06:2709.01.2023

У Бразилії прихильники ультраправого колишнього президента Жаіра Болсонару в неділю вдерлися в Конгрес країни, президентський палац і Верховний суд.

Про це повідомляє Reuters

30 жовтня Болсонару програв президентські вибори лівому кандидату Луїсу Інасіо Лулі да Сілві. Той був інавгурований лише 1 січня.

Експрезидент розповсюдив неправдиве твердження про те, що електронна система голосування в Бразилії була схильна до шахрайства, що породило насильницький рух незгодних із результатами виборів, пише агентство.

Протестувальники у жовто-зеленому одязі увірвалися до Верховного суду і Конгресу, ламаючи меблі. За оцінками місцевих ЗМІ, у протестах брали участь близько 3 000 осіб.

Через кілька годин після прориву три будівлі – Конгрес країни, президентський палац і Верховний суд – поліція звільнила від протестувальників і заарештувала понад 400 осіб.

Про це повідомляє CNN.

Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що протести на його підтримку із вторгненнями в державні будівлі та пограбуваннями, “виходять за межі правил”.

Про це Болсонару написав у Twitter

“Мирні демонстрації у законній формі є частиною демократії. Однак пограбування та вторгнення у громадські будівлі, які сталися сьогодні… виходять за межі правил”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube