3 мільярди доларів: США оголосили новий пакет військової допомоги для України (ВІДЕО)


21:0206.01.2023

Сполучені Штати оголосили про виділення нового пакета військової допомоги для України на суму у 3 мільярди доларів.

Про це під час пресконференції заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр, передає «Суспільне».

“Очікується, що пакет включатиме бойові машини піхоти M2 Bradley, про які ми оголосили вчора, самохідні гаубиці та іншу бронетехніку, реактивні снаряди GMLRS, ракети “земля-повітря”, а також протитранспортні міни та інші товари з арсеналів Міноборони США”, — зазначила Жан-П’єр.

За словами посадовиці, у рамках цього пакету 682 мільйони доларів також надійдуть країнам східного блоку НАТО на закупівлю озброєнь. Ще 225 мільйонів доларів будуть виділені на модернізацію української армії.

Представниця Білого дому зауважила, що новий пакет допомоги враховує реалії протистояння України російському вторгненню.

“Боротьба на сході, зокрема на Донбасі, є жорстокою і в останні тижні, і ми бачимо всі ознаки того, що росіяни продовжують прагнути поширювати свої зусилля на Донбасі, зокрема навколо Бахмута. Ця територія України має багато сільськогосподарських угідь, багато відкритої місцевості, і вона добре підходить для тих можливостей, які є в цьому конкретному пакеті. Наприклад бойові машини Bradley є дуже важливими з точки зору здатності вести те, що ми називаємо комбінованою маневреною війною”, — підкреслила Карін Жан-П’єр.

Вона додала, що Сили оборони України отримають курс навчання користування новою технікою.

“Як ви пам’ятаєте, Пентагон нещодавно заявив, що він збираються розпочати тренування на рівні батальйону українських військ за межами країни з комбінованої маневреної війни, тому що це дійсно те, що їм потрібно, щоб покращити їхні здібності у цій місцевості”, — зауважила посадовиця.

За словами Карін Жан-П’єр, цей пакет допомоги для України є рекордним за вартістю від початку російської агресії.

Як повідомляло Інше ТВ, США поставлять Україні ракети RIM-7 Sea Sparrow – наші умільці пристосували їх до “Буку” (ВІДЕО)

Також повідомлялось Не танк, а вбивця танків – в Пентагоні підтвердили передачу Україні БМП Bradley



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube